Publicat el 31/05/2018

Poseu en remull les llenties en aigua abundant durant dotze hores. Passat aquest temps escorreu-les, renteu-les i poseu-les en una olla juntament amb la fulla de llorer i cobriu-les amb aigua freda. Poseu l’olla al foc i, quan l’aigua comenci a bullir, abaixeu la intensitat del foc i deixeu que coguin lentament.

Peleu i piqueu la ceba i l’all i ofegueu-los en una paella amb oli calent; quan la ceba comenci a agafar color, afegiu els tomàquets pelats, sense llavors i picats. Deixeu evaporar l’aigua i aleshores aboqueu el vi. Deixeu evaporar l’alcohol, incorporeu la sobrassada tallada a daus, remeneu-ho amb una cullera de fusta i deixeu sofregir uns minuts.

Aboqueu aquest sofregit a l’olla de les llenties, que ja estaran quasi cuites. Salpebreu-ho al gust i deixeu-ho coure fins que les llenties estiguin a punt. Han de quedar caldoses, per menjar-les amb cullera. Serviu-les calentes.

Ingredients

  • 400 g de llenties
  • 1 ceba
  • 200 g de tomàquets madurs
  • 1 gra d’all
  • 1/2 got de vi blanc
  • 250 g de sobrassada
  • 1 fulla de llorer
  • oli d’oliva
  • sal i pebre

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2