Publicat el 21/10/2009

Prepareu un brou vegetal: en una olla amb aigua abundant feu bullir tots els ingredients, a foc lent, unes dues hores aproximadament; després passeu-ho pel colador i reserveu-ho. Peleu les pastanagues i talleu-les a rodanxes. Netegeu els bolets i talleu-los a trossos. Peleu la ceba i piceu-la ben fina.Netegeu i renteu les llenties, poseu-les en una cassola, cobriu-les amb brou vegetal i poseu-les al foc. Quan arribin al punt d’ebullició abaixeu la intensitat del foc i deixeu-les coure fins que estiguin al punt. A mitja cocció incorporeu-hi les pastanagues i aneu afegint-hi brou a mesura que les llenties vagin absorbint el líquid.Ofegueu la ceba en una cassola amb un raig d’oli, quan comenci a agafar color afegiu-hi les gírgoles i saltegeu-les durant uns minuts. Incorporeu les llenties que ja estaran cuites, salpebreu-ho tot i afegiu-hi nata líquida, al gust, i julivert picat; remeneu-ho bé i ja estarà llest per emplatar.* Si volem anar més ràpid,el brou ja es pot tenir preparat o fer-lo en olla de pressió.

Ingredients

  • 200 g de llenties
  • 250 g de gírgoles
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba grossa
  • oli d’oliva
  • nata líquida
  • julivert
  • sal i pebre
  • brou vegetal:
  • 1 ceba, 1 pastanaga,
  • 1 porro, 1 nap, 1 branca d’api,
  • 1 carcassa de pollastre

Deixa un comentari