Publicat el 05/04/2006

Per fer llenties a l’antiga heu de posar les llenties en remull durant unes 12 hores, escórrir-les i col·locar-les en una olla cobrint d’aigua.

Afegir la patata pelada i trossejada, una ceba pelada i tallada a quarts, el cap d’alls sencera, les fulles de llorer i un raig d’oli.

Coure a foc mitjà durant 40 minuts. Quan les llenties estiguin cuites, retirar la ceba i el cap d’alls, passar pel xinès, i el puré resultant afegir-lo a les llenties .

En una paella amb una mica d’oli fregir la ceba i el pebrot verd tallats molt fins, quan la ceba ja estigui transparent incorporar la culleradeta de farina i el pebre vermell, remenar i apartar del foc.

Seguidament, mullar amb una mica de brou de la cocció, barrejar bé i abocar sobre les llenties, rectificar de sal, donar un bull i servir calentes.

Ingredients

  • ½ kg de lentejas
  • 2 cebollas
  • 1 pimiento verde
  • 1 patata grande
  • 2 hojas de laurel
  • 1 cabeza de ajos
  • 1 c. de harina
  • 1 c. de pimentón dulce
  • aceite de oliva y sal

Deixa un comentari