Publicat el 10/11/2005

Posar les mongetes en remull la nit anterior. Introduir el morro, l’orella de porc i una fulla de llorer en una olla, cobrir d’aigua i deixar coure a foc mitjà més o menys 1 hora, després deixar refredar per poder tallar a trossos i reservar.
Posar les mongetes en una cassola juntament amb una ceba sencera, pelada i una fulla de llorer, cobrir d’aigua i coure a foc molt lent. Mentrestant, fer un sofregit amb la ceba ratllada, els tomàquets triturats i el vi, quan estigui al punt reservar. Rentar els bolets i deixar escórrer.

Quan les mongetes portin coent mitja hora incorporar al guisat el morro i l’orella de porc que tenim reservats, deixar-ho coure tot junt uns altres 15 minuts, rectificar de sal, afegir després el sofregit i els “fredolics “i deixar coure un altre quart d’hora. Hem de procurar que la salsa quedi una mica espessa.

Ingredients

  • 500 g de mongetes seques del “ganxet”
  • 400 g de bolets “fredolics”
  • 250 g de morro de porc
  • 200 g d’orella de porc
  • 2 cebes mitjanes
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 got de vi blanc sec
  • 2 fulles de llorer
  • Oli i sal

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2