Publicat el 23/03/2005

Farem un sofregit amb l’oli, l’all, la ceba i la meitat dels pebrots, l’altra la reservarem per més tard. Per començar, daurarem l’all, afegirem la ceba i els pebrots, tots a “brunoise” (trossets petits), deixarem a mig foc fins que els ingredients estiguin ben cuits; que no us faci por coure-ho massa (sense cremar, eh!!), això ajudarà a potenciar el sabor. Afegiu els tomàquets sense llavors i tallats a dauets, la culleradeta de sucre (per restar acidesa), la sal  i deixeu  coure fins que el tomàquet estigui gairebé desfet. Afegiu las patates tallades a trossos grans i les pastanagues a dauets petits, coeu els ingredients uns 3 minuts vigilant que no s’enganxin. Afegiu la resta de verdures, els pebrots i la mongeta tallats a bastonets i les orellanes a meitats. Coeu les verdures, unes voltes i afegiu una picada amb l’ametlla, el comí i una mica d’aigua; unes voltes més i ja podeu mullar amb l’aigua o brou de verdures ben calent i deixeu que bullir poc a poc fins que les verdures estiguin cuites, rectifiqueu de sal i bon profit.

Ingredients

  • 3 patates de mida mitjana
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets vermells
  • 2 grans d’all 8 cols de Brussel
  • les
  • 100 g mongeta verda
  • 2 pastanagues
  • 25 g ametlles
  • 8 orellanes
  • 1 cullera petita de cacau en pols
  • 4 culleres soperes d’oli d’oliva
  • 3 culleres petites de sal
  • 1 cullera petita de sucre
  • 2 culleres petites de comí en pols
  • 1 l. d’aigua o, si en teniu, brou de verdures.

Deixa un comentari