Publicat el 28/04/2010

Traieu les fulles dures de les carxofes, retalleu les puntes fins que només quedi la part blanca i partiu-les en 4 trossos. Poseu-les en un bol amb aigua i llimona perquè no s’ennegreixin.
Peleu i trinxeu la ceba, poseu-la en una cassola amb un raig d’oli i a foc suau. Quan la ceba sigui tova i comenci a agafar color, afegiu-hi el tomàquet ratllat, els alls a làmines i una mica de sal. Quan tot el sofregit estigui ben confitat, escorreu les carxofes i afegiu-les a la cassola, els doneu unes voltes i poseu-hi el pernil tallat a trossos ben petits, deixeu-ho coure uns quants minuts a foc baix i tot seguit regueu-ho amb el vi blanc, salpebreu-ho al gust (compte que el pernil sala molt) i deixeu-les fent xup-xup, amb la cassola tapada, fins que siguin toves.

Ingredients

  • 10 carxofes grosses
  • 2 cebes mitjanes
  • 3 tomàquets madurs
  • 2 grans d’all
  • 50 g de pernil ibèric
  • 1 raig d’oli
  • 1/2 got de vi blanc sec
  • sal i pebre

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2