Publicat el 24/01/2019

Trossegeu la pastilla de torró. Separeu els rovells d’ou de les clares.
Poseu la llet, la nata, els rovells d’ou i la mel en un cassó. Desfeu bé els rovells i barregeu a consciència; escalfeu la mescla a foc suau, sense que arribi a bullir, i afegiu una mica de sal. Després, afegiu el torró ben trossejat, remeneu i, un cop tot ben barrejat, apagueu el foc. Bateu la barreja amb la batedora i deixeu refredar (per variar, es poden afegir, sense batre’ls, trossets de torró a la barreja).

Poseu la barreja en un recipient i fiqueu-la al congelador. Obriu el congelador cada 20 minuts o mitja hora i remeneu per evitar que cristal·litzi. Repetiu el procés unes quatre vegades, d’aquesta manera us assegureu que el gelat estigui molt cremós. Estarà al punt quan costi remenar la massa gelada.
Nota: La mica de sal s’afegeix per realçar el sabor. Les clares d’ou no s’utilitzen. El recipient a introduir al congelador és millor que sigui rodó, perquè no quedin trossets a les puntes i sigui més fàcil remenar.

Ingredients

  • 1 pastilla de torró de Xixona (300 g)
  • 1/2 l de llet sencera
  • 250 g de nata líquida · 4 rovells d’ou
  • 2 cullerades de mel
  • Una mica de sal

Deixa un comentari