Publicat el 16/12/2009

Poseu oli en una cassola i, quan estigui calent, tireu-hi les gambes; marqueu-les ràpidament per les dues bandes i reserveu-les. En el mateix oli, tireu-hi la ceba trinxada i, a foc lent, deixeu-la enrossir. Quan comenci a agafar color, incorporeu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho concentrar. Salpebreu-ho, afegiu-hi la copa de vi ranci i deixeu evaporar l’alcohol. Seguidament, mulleu-ho amb un got d’aigua i deixeu-ho coure uns 15 minuts.Mentrestant, feu la picada amb els alls, les avellanes, el pa fregit, el julivert i la xocolata. Un cop tot ben picat deixateu-ho amb una mica d’aigua, aboqueu-ho a la cassola i deixeu-ho coure un parell de minuts. Afegiu a la cassola les gambes que teniu reservades, rectifiqueu de sal i deixeu-les coure un parell de minuts més.

Ingredients

  • 24 gambes
  • 2 cebes mitjanes
  • 4 tomàquets madurs
  • 100 ml de vi ranci
  • oli
  • sal i pebre blancPicada:
  • 3 grans d’all
  • 12 avellanes torrades
  • 1 llesca de pa fregit
  • 2 branques de julivert
  • 1 trosset de xocolata negra

Deixa un comentari