Publicat el 29/11/2018

Talleu la carn a trossos fins, assaoneu-la, passeu-la per farina (traient el sobrant) i fregiu-la en una paella amb oli calent, molt lleugerament per ambdós costats (la carn ha d’estar simplement passada, no ha de prendre color). Després reserveu-ho en una cassola de fang.

Mentrestant, poseu els moixernons en remull amb aigua.
En l’oli de fregir la carn poseu les cebes pelades i tallades, els grans d’all sencers, el tomàquet partit per la meitat, la fulla de llorer, la farigola i l’orenga. Deixeu a foc suau fins que la ceba comenci a agafar color; en aquest moment, regueu amb el vi, apugeu el foc i deixeu evaporar. Escampeu-hi una cullerada de farina, doneu-li unes voltes, ompliu la paella d’aigua i deixeu bullir.

Quan hagi bullit fins a un punt que només quedi la meitat d’aigua, assaoneu i coleu amb un xinès sobre la carn. Coleu els moixernons i espargiu sobre la carn. Tapeu la cassola i deixeu que vagi coent a foc molt lent, remenant de tant en tant fins que la carn quedi tendra.
Millor fer-ho el dia anterior

Ingredients

  • 1 llata
  • 2 cebes mitjanes
  • 3 grans d’all
  • 1 tomàquet madur
  • farina
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branca de farigola i una mica d’orenga
  • sal i oli
  • 1 got de vi blanc sec
  • 60 g de moixernons

Deixa un comentari