Publicat el 18/10/2010

Per preparar la Fondue de formatge en pa de pagès, talleu el pa per la part superior a manera de “tapadora” i traieu-ne la molla, després tapeu-lo i reserveu-lo. Ratlleu els dos formatges per separat, barregeu-los en un bol i reserveu-los.
Peleu la ceba tendra, talleu-la molt fina i estoveu-la en una paella amb una mica d’oli.
Amb els ingredients indicats feu la maionesa amb la batedora. Quan tingueu la maionesa feta incorporeu-hi la ceba, els formatges i el pebre negre acabat de moldre (al gust), tot remenant amb una espàtula.
Farciu el pa que teniu reservat amb aquest preparat, si fos necessari rectifiqueu de sal. Seguidament, tapeu-lo i emboliqueu-lo amb paper d’alumini, ben comprimit.
Escalfeu el forn a 170º, poseu-hi el pa i deixeu-lo coure una hora.
Serviu-lo immediatament, feu trossos de crosta de la tapadora i feu-los servir de culleretes. A mesura que s’acabin els trossos de pa, amb l’ajut d’un ganivet o tisores, anirem tallant la crosta del pa que va quedant sense farcit, per seguir mullant a la fondue.

Nota. Es pot tenir farcit i congelat, en aquest cas, el dia que es vulgui consumir caldrà augmentar el temps de cocció 15 minuts.

Ingredients

  • 1 pa tipus pagès de 600 g aprox.
  • 300 g de ceba tendra
  • 300 g de maionesa:
  • 1 ou, 1 gra d’all, 1 cullerada
  • d’aigua, sal, pebre i 250 g d’oli
  • 250 g de formatge emmental
  • 250 g de formatge manxego curat
  • pebre negre acabat de moldre
  • paper d’alumini

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2