Publicat el 11/07/2011

Salpebreu els talls de filet i deixeu-los macerar amb el vi i el conyac un mínim de 2 hores. Escorreu-los bé i daureu-los en una paella amb poc oli i a foc viu, volta i volta; han de quedar poc cuits.
En la mateixa paella, sofregiu-hi la ceba trinxada ben petita. Quan comenci a agafar color, afegiu-hi els xampinyons també trinxats ben petits, aboqueu-hi el suc de la maceració i deixeu-lo reduir. En l’últim moment, poseu-hi el pernil tallat ben petit i reserveu-ho.
Torreu lleugerament les llesques de pa i unteu-les, per un costat, amb mantega. Retalleu-les a la mida dels talls de filet i poseu-les en una safata per anar al forn. Al damunt de cada llesca, poseu-hi un tall de filet, per sobre repartiu-hi el sofregit reservat, regueu-ho amb crema de llet i escampeu-hi el formatge ratllat per sobre. Poseu-ho a gratinar.

Ingredients

  • 4 filets de vedella (125 g c/u)
  • 1 ceba grossa
  • 150 g de xampinyons
  • 30 g de pernil serrà
  • 4 llesques de pa
  • crema de llet
  • 50 g de formatge ratllat
  • sal, pebre, oli i mantegaMaceració:
  • 50 cc de vi negre
  • 50 cc de conyac

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2