Fideus a l’estil d’abans
Escalfar una mica d’oli en una cassola de fang i fregir la costella tallada a trossos petits. Quan la carn comenci a agafar color, afegir la ceba i l’all picats, tapar la cassola i deixar coure a foc lent.
Pelar els tomàquets, treure les llavors i tallar-los petits. Quan la ceba ja estigui transparent i comenci a agafar color, afegir els tomàquets i deixar coure fins que el sofregit estigui al punt, remenant de tant en tant. En aquest moment, empolvorar amb el pebre vermell i afegir les salsitxes tallades a trossos i 1,5 litres d’aigua calenta. Deixar coure tot junt uns 8 minuts a foc suau, tot seguit incorporar els fideus i rectificar de sal.
En un morter, picar els pinyons, les avellanes i la branca de julivert, diluir la picada amb una mica de brou o aigua i afegir-la a la cassola. Remenar bé i deixar coure tot junt uns 15 minuts. Apagar el foc, escampar pel damunt el formatge rallat, deixar reposar uns minuts i servir calent.
- 400 g de fideus foradats
- 400 g de costella de porc
- 200 g de salsitxes
- 2 cebes mitjanes
- 1 gra d’all
- 4 tomàquets madurs grans
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 25 g de pinyons
- 25 g d’avellanes
- oli d’oliva
- sal
- 40 g de formatge ratllat