Publicat el 04/04/2011

Heu de fer un sofregit amb la ceba, els tomàquets i els alls tendres, ha de quedar ben fet, gairebé marronós. Quan està al punt, hi afegiu les faves tendres i els pèsols, ho deixeu una estona més i ho moveu de tant en tant perquè es barregi bé amb el sofregit.
Mulleu-ho amb un xic de vi blanc. Deixeu reduir bé l’alcohol. Tot seguit poseu aigua fins a cobrir les verdures, el llorer, la sal i un pols de pebre; tapeu-ho i deixeu-ho al foc fins que les faves i els pèsols siguin cuïts (uns 30 minuts a foc mitjà-baix).
Cinc minuts abans de retirar-ho del foc hi poseu la botifarra tallada petita i rectifiqueu de sal.

Maridatge recomanat: vi blanc Gessamí varietats muscat i sauvignon blanc (DO Penedès). Amb aquest vi estem buscant un maridatge per armonia del toc dolç del pèsol amb la melositat i tocs de fruita que donen aquestes varietats de vi.

Ingredients

  • 1 ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 alls tendres
  • 300 g de faves tendres
  • 300 g de pèsols frescos
  • 1 fulla de llorer
  • 1 botifarra negra fina
  • vi blanc
  • oli
  • sal
  • pebre

Deixa un comentari