Publicat el 24/08/2014

Per preparar el Conill en escabetx, talleu el conill a talls petits, renteu-lo, salpebreu-lo lleugerament i reserveu-lo. Poseu un raig d’oli en una paella de fons gruixut i, quan sigui calent, aneu fregint el conill per tandes. A mesura que els talls quedin daurats, poseu-los en una cassola de fang.

A la mateixa paella, deixeu un fons d’oli (5 o 6 cullerades soperes) i sofregiu-hi els grans d’all, la pastanaga tallada a trossos, les fulles de llorer, la branca farigola i els grans de pebre.
Així que els alls agafin color, aparteu la paella del foc i afegiu-hi el vinagre i l’aigua. Remeneu-ho bé i aboqueu-ho a la cassola del conill. Si el brou de l’escabetx no cobrís el conill caldria afegir-hi una mica més d’aigua.

Rectifiqueu de sal, tapeu la cassola i deixeu que cogui lentament, remenant de tant en tant, fins que el conill quedi tendre, més o menys uns 45 minuts.
Es pot servir tant calent com fred, però sempre resulta més gustós d’un dia per l’altre. Si utilitzeu vinagre de poma, l’escabetx serà més suau.

Ingredients

  • 1 conill d’1 kg i ¼
  • 1 got (dels d’aigua) d’oli
  • 4 grans d’all
  • 1 pastanaga
  • 2 fulles de llorer
  • 1 branca de farigola seca
  • 8 grans de pebre negre
  • 1 got (dels de vi) de vinagre de vi bo
  • 1 got d’aigua freda
  • sal i pebre

Deixa un comentari

Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
GERMANS HOMS 10-18-2