Publicat el 29/07/2009

El peix ha de ser ben fresc ja que es menja cru. Demaneu a la peixateria que us treguin la pell i l’espina del rap. Talleu el peix a tires de 2×1 cm. Poseu el rap en una safata i mulleu-lo amb el suc de les llimes, barregeu-lo bé a fi que tot quedi ben impregnat de líquid. Tapeu-lo i deixeu-lo reposar a la nevera unes quatre hores. Mentrestant, talleu els tomàquets a dauets i reserveu-los. Piqueu la ceba a trossos ben petits i reserveu-la. Quan el peix estigui ben macerat per l’efecte de l’àcid cítric, retireu la meitat del suc, barregeu el rap amb el tomàquet, l’orenga, la sal, el pebre i la pols del bitxo que abans haurem picat. Regue-ho amb l’oli d’oliva i deixeu-ho reposar a la nevera una altra hora.Abans de servir-ho piqueu el coriandre i el julivert i escampeu-los per sobre el peix, juntament amb la ceba.(També queda bo amb llobarro, escórpora o amb barreja de peixos.)

Ingredients

  • 600 g de rap (o similar)
  • 150 g de tomàquet pelat
  • i sense llavors
  • 1 bitxo
  • oli d’oliva
  • 150 g de ceba tendra o de
  • Figueres
  • el suc de dues llimes
  • sal, pebre, orenga, coriandre en fulla i julivert

Deixa un comentari