Publicat el 14/01/2013

Traieu els troncs i les fulles dures de les carxofes. Talleu-les en 4 trossos i ruixeu-les amb el suc de llimona per evitar que es tornin negres. Poseu-les a coure en aigua bullent lleugerament salada fins que quedin tendres, però fermes. Escorreu-les i reserveu-les.
Retireu la part verda dels porros, renteu-los i coeu-los durant 8 minuts. Escorreu-los, passeu-los per aigua freda i talleu-los a rodanxes.
Piqueu la ceba tendra i fregiu-la en una paella amb una mica de mantega fins que comenci a agafar color, incorporeu-hi els tomàquets, pelats, sense llavors i tallats a daus, rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure tot junt fins que el tomàquet estigui al punt.
Amb la mantega engrasseu una safata que pugui anar al forn, col·loqueu-hi les carxofes i els porros, escampeu-hi pel damunt el sofregit de ceba i tomàquet i la mozzarel·la. Escalfeu la nata líquida i, quan comenci a espessir-se, aboqueu-la per damunt de la safata, empolvoreu-ho tot amb una mica de pebre negre i julivert picat i poseu la safata al forn, que ja tindreu calent, a una temperatura de 180º uns 15 minuts.

Ingredients

  • 500 g de porros
  • 750 g de carxofes
  • 250 g de tomàquets madurs
  • 1 ceba tendra
  • 250 ml de nata líquida
  • mozzarel
  • la
  • el suc d’una llimona
  • mantega
  • julivert
  • sal i pebre negre

Deixa un comentari