Publicat el 20/05/2009

Peleu les carxofes, traient les fulles dures. Quan quedi el cor tallar en quatre trossos i si hi ha borrissol treure’l, introduir les carxofea en un bol amb aigua i el suc de llimona.

En una cassola sofregir la ceba ratllada, quan comenci a agafar color incorporar les pastanagues tallades a rodanxes fines, remoure bé i deixar coure a foc moderat uns 5 minuts; passat aquest temps afegir el tomàquet, rectifiqueu de sal i continuar la cocció fins que el tomàquet estigui confitat.

Mentre, escórrer les carxofes, assecar una mica, passar-les per farina, fregir-les en una paella amb oli calent i reservar.

Quan el sofregit estigui al seu punt, incorporar les carxofes, el pernil i el brou. Fer una picada amb la llesca de pa, els festucs i la cullerada d’anís, quan la picada estigui ben fina, incorporar a la cassola, rectificar de sal i deixar coure tot junt a foc suau uns 7 minuts. Servir calent.

Ingredients

  • 12 carxofes grans
  • el suc d’una llimona
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 pastanagues mitjanes
  • 150 g de tomàquet triturat
  • 50 g de pernil a daus
  • un mica de farina de blat
  • sal i oli
  • 1 vas gran de caldo
  • 1 llesca de pa fregit
  • 20 festucs torrats
  • 1 cullerada d’anís dolç

Deixa un comentari

Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
GERMANS HOMS 10-18-2