Publicat el 10/09/2012

Desosseu la cuixa de xai i talleu-la a daus. Poseu oli en una cassola i quan sigui calent enrossiu la carn salpebrada. Quan ja la tingueu rossa, afegiu-hi la ceba pelada i picada i la cansalada tallada a trossos petits.
Quan la ceba comenci a agafar color, incorporeu-hi la canyella i un got d’aigua, remeneu-ho, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc baix uns 45 minuts, vigilant que no es quedi sense aigua.
Renteu les pomes, talleu-les a quarts i peleu-les, traieu-ne el cor i els pinyols i talleu cada tall per la meitat. Ruixeu-les amb el suc de llimona i afegiu-les a la carn quan faltin 20 minuts per acabar.
Feu una picada amb les ametlles, quan estiguin ben picades afegiu-hi el fetge de xai ben fregit, el pa torrat prèviament remullat amb el vinagre blanc i la mel. Un cop estigui tot ben picat afegiu-ho a la cassola, juntament amb el safrà una mica torrat. Deixeu-ho coure tot junt uns 5 minuts més i, en el moment de retirar-ho del foc, incorporeu-hi el julivert picat.

Ingredients

  • 800 g de  cuixa de xai
  • 100 g de cansalada viada
  • 2 pomes golden
  • 2 cebes
  • el suc d’una llimona
  • 50 g d’ametlles torrades
  • 50 g de fetge de xai
  • 30 g de pa torrat
  • 75 ml de vinagre blanc
  • 1 cullerada de mel
  • 1 cullerada de julivert tallat
  • 1 branca de canyella
  • 5 brins de safrà
  • sal i pebre negre
  • oli d’oliva

Deixa un comentari