Publicat el 08/04/2009

Netegem molt bé els cargols canviant l’aigua moltes vegades, els posem en una olla juntament amb la cabeça d’alls i el llorer; després, els cobrim amb aigua. Posem l’olla a foc suau a fi que els cargols vagin traient banya; un cop ja hagin sortit, els deixem bullir fins que estiguin cuits, de 30 a 40 minuts, segons el gust de cada u.Salsa: Posem oli en una cassola de fang i hi fregim la cansalada tallada a trossos, quan comenci a agafar color hi incorporem el xoriço picant, ho remenem tot i hi incorporem els cargols escorreguts; ho barregem bé amb la cansalada, i seguidament, hi afegim la salsa de tomàquet i la guindilla.  Fem una picada d’all i julivert, l’aclarim amb una mica d’aigua i l’afegim a la cassola. Rectifiquem de sal i ho deixem coure tot junt uns cinc minuts, hi incorporem un parell de cullerades de pa ratllat per tal que la salsa quedi enganxada als cargols i ja ho tindrem tot a punt per degustar-los.Maria IbarzFundació Germans Aymar i Puig

Ingredients

  • 2 kg de cargols
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 fulla de llorer
  • 100 g de xoriço picant
  • 2 talls de cansalada de la papada
  • ½ kg de tomàquet fregit
  • 2 grans d’all
  • 1 branca de julivert
  • guindilla
  • pa ratllat, sal i oli

Deixa un comentari

Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
GERMANS HOMS 10-18-2