Publicat el 08/02/2016

Els cargols sempre han d’estar purgats, com a mínim una setmana. Renteu els cargols, només amb aigua, amb la finalitat que treguin la sorra que puguin portar i altres impureses de la closca.
Cobriu amb sal gruixuda el fons d’una llauna (safata de forn) i disposeu al damunt els cargols, amb la part carnosa cap a dalt, sense deixar gens d’espai entre ells.
Saleu-los amb sal normal i ja els podeu posar a foc fort, preferiblement de llenya. Si els cuineu a casa, queden millor al forn a temperatura forta, utilitzant la graella i el forn simultàniament.
Passats 5 minuts, traieu-los, amaniu-los amb pebre negra al gust, ruixeu-los amb una picada d’oli, all i julivert i introduïu-los de nou al forn.
Estaran al punt quan la part carnosa agafi un color daurat.
S’acompanyen d’allioli i vinagreta.

Vinagreta: 6 cullerades d’oli d’oliva, 2 cullerades de vinagre i sal. Poseu tots els ingredients en un bol i barregeu-los bé amb una forquilla fins que quedin tots perfectament integrats.

Ingredients

  • 1 kg de cargols ‘bovers’
  • oli d’oliva
  • 1 cabeça d’alls
  • julivert
  • pebre negre
  • sal gruixuda i normal

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon