Publicat el 21/06/2010

Peleu els carbassons i talleu-los a rodanxes més aviat gruixudes. Poseu aigua amb sal en una olla i, quan aquesta comenci a bullir, poseu-hi les rodanxes de carbassó i deixeu-les coure uns 4 o 5 minuts, han de quedar tendres, però senceres. Un cop cuites, deixeu-les escórrer en un colador gros. Un cop ben escorregudes, col·loqueu-les en una safata fonda resistent al forn, la qual haureu untat amb mantega: una capa de carbassó i per sobra una mica de formatge ratllat (és optatiu posar-hi una mica de nou moscada). Alterneu capes de carbassó i de formatge i quan sigueu a l’última capa el formatge ha de ser més generós que en les altres. Escampeu per damunt la farina de galeta i poseu-hi per sobre la mantega a trossets. Col·loqueu la safata al forn, prèviament escalfat, perquè es gratini.

* A l’hora de pelar el carbassó podeu fer-ho a tires, deixant trossos de pell

Ingredients

  • 2 kg de carbassons mitjans
  • 150 g de formatge de gruyère, ratllat
  • 3-4 cullerades de farina de galeta
  • 50 g de mantega
  • sal, aigua
  • nou moscada (opcional)

Deixa un comentari