Publicat el 23/05/2011

Elaboració de la salsa romesco: primer de tot, posem en remull la nyora, uns 5 minuts amb aigua calenta. Escalivem els tomàquets i l’all al forn, i torrem les ametlles i el pa. Un cop estigui tot al punt, pelem els tomàquets, la nyora i els alls, afegim una mica de sal, pebre, oli i vinagre i ho triturem tot amb el túrmix juntament amb les ametlles i el pa. Ja tenim el romesco.
Posem a bullir el fumet de peix juntament amb el romesco.
Netegem els calamars separant les potes i les ales del cos. Piquem les potes i les ales dels calamars, ho barregem amb les gambes pelades i farcim els calamars amb aquesta barreja. Tanquem els calamars amb un escuradents.
Piquem la ceba i la sofregim amb un rajolí d’oli i hi afegim els calamars farcits durant 2 o 3 minuts. Un cop fets, els afegim a la salsa romesco, ho deixem bullir de 6 a 8 minuts. I el plat ja està llest.
Es pot servir acompanyat de musclos, pèsols, carxofes, etc.

Ingredients

  • 20 calamarsets
  • 400 g de gambes pelades
  • 1 litre de fumet de peix (es pot trobar a Atipa’t de peix)
  • 1 ceba grossaIngredients per a la salsa romesco
  • 1 kg de tomàquet madur
  • 2 grans d’all
  • 1 nyora
  • 70 g d’ametlla
  • 70 g de pa
  • oli, sal, pebre i vinagre

Deixa un comentari