Publicat el 13/04/2014

Netegeu els calamars, separeu-ne les aletes i les potes. Si són grans, talleu-los a rodanxes, si són petits feu-ho per la meitat. Deixeu-los escórrer. Talleu les aletes i les potes ben petites.
Poseu oli en una paella i quan sigui calent aboqueu-hi els calamars i deixeu-los enrossir una mica. Després, reserveu-los.
A la mateixa paella, sofregiu la ceba ratllada juntament amb les potes dels calamars, a foc suau. Quan la ceba ja sigui tova, incorporeu-hi la carn de la botifarra, barregeu-ho tot i deixeu que cogui fins que la botifarra comenci a canviar de color. Aleshores, afegiu-hi el tomàquet ratllat, i l’all i el julivert picats.
Quan el tomàquet sigui cuit, regueu-ho amb un raig de vi i remeneu-ho bé. Rectifiqueu de sal i afegiu-hi el fumet i els calamars que teniu reservats. Tapeu la cassola i deixeu-ho coure, a foc suau, uns 10 minuts, remenant de tant en tant. Passat aquest temps, incorporeu-hi els ous durs tallats a quarts. Deixeu coure uns cinc minuts més i ja ho tindreu al punt.

Ingredients

  • 1 kg de calamars
  • 1 botifarra grossa crua
  • 2 ous durs
  • 1 ceba grossa
  • 3 tomàquets madurs
  • 2 grans d’all
  • 1 branca de julivert
  • 1 raig de vi blanc
  • 1 got de fumet
  • oli i sal

Deixa un comentari