Publicat el 21/03/2007

Per fer calamars amb pèsols i cloïses heu de posar oli en una cassola i sofregir 2 grans alls sencers, un cop daurats reservar-los.

A la mateixa cassola i en el mateix oli fregir els calamars, quan hagin tret l’aigua incorporar la ceba ratllada i sofregir fins que comenci a agafar color, després afegir els tomàquets triturats, sense pell ni llavors i deixar coure.

Quan el sofregit estigui al punt per assaonar, incorporar els pèsols, donar unes voltes i afegir una picada feta amb els dos alls crus i els 2 cuits, les ametlles i el got de vi.

Deixeu-ho coure uns 10 minuts a foc suau, si cal pot afegir una mica d’aigua.

Finalment incorporar les cloïsses, tapar la cassola i deixar a foc viu fins que estiguin obertes.

Ingredients

  • 2 g de calamars petits
  • 500 g de cloïsses
  • 1 kg de pèsols
  • 3 cebes
  • 2 tomàquets mitjans
  • 4 grans d’all
  • 50 g d’ametlles torrades
  • 1 got de vi blanc sec oli i sal

Deixa un comentari