Publicat el 14/12/2004

Per fer besuc a la donostierra heu d’obrir el besuc de dalt a baix i treure l’espina central, netejar-lo i assecar-lo amb paper absorbent.

Escampar una mica de sal, ruixar-lo amb el suc de llimona, regar amb una mica d’oli i deixar en maceració en lloc fresc més o menys una hora.

Passat aquest temps disposar el besuc sobre una planxa (molt millor en graella de carbó o llenya). Amb l’ajuda d’un pinzell anar untant amb oli mentre es rosteix, donant-li diverses voltes si cal, fins que la pell quedi ben torrada.

Mentrestant, tallar finament els alls a rodanxes i fregir-los en una paella amb oli juntament amb els bitxos, fins que els alls es daurin, després reservar.

Un cop rostit el besuc, disposar en una font, assaonar-lo, ruixar amb un parell de cullerades de suc de llimona i després abocar per sobre el refregit d’oli d’alls i bitxos.

Servir immediatament.

Ingredients

  • 1 besuc gran d’1 kg.
  • 6 grans d’all grans
  • 1 llimona
  • bitxos
  • sal
  • Oli d’oliva

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon