Publicat el 14/12/2004

Obrir el besuc de dalt a baix i treure l’espina central, netejar i assecar amb paper absorbent.
Escampar una mica de sal, ruixar amb el suc de llimona, regar amb una mica d’oli i deixar en maceració en lloc fresc més o menys una hora.
Passat aquest temps disposar el besuc sobre una planxa (molt millor en graella de carbó o llenya). Amb l’ajuda d’un pinzell anar untant amb oli mentre es rosteix, donant-li diverses voltes si cal, fins que la pell quedi ben torrada.
Mentrestant, tallar finament els alls a rodanxes i fregir-los en una paella amb oli juntament amb els bitxos, fins que els alls es daurin, després reservar.
Un cop rostit el besuc, disposar en una font, assaonar, ruixar amb un parell de cullerades de suc de llimona i després abocar per sobre el refregit d’oli d’alls i bitxos. Servir immediatament.

Ingredients

  • 1 besuc gran d'1 kg.
  • 6 grans d'all grans
  • 1 llimona
  • bitxos
  • sal
  • Oli d'oliva

Deixa un comentari