Publicat el 03/09/2012

Preparació del fumet: sofregiu les verdures en una olla, amb un raig d’oli. Quan comencin a canviar de color, afegiu-hi el peix, barregeu-ho bé i deixeu-ho coure a foc suau uns 5 minuts. Tot seguit, tireu-hi l’aigua i deixeu-ho bullir 20 minuts.
Preparació de l’arròs caldós: en una cassola fonda, tireu-hi la ceba ratllada. Quan estigui daurada, afegiu-hi el tomàquet ratllat; un cop sofregit, poseu-hi el llamàntol tallat (la cua en rodanxes, el cap per la meitat i les pinces a part) fins que es torni vermell, tireu-hi la copa de conyac i flamegeu-lo fins que s’evapori l’alcohol. Afegiu-hi la sípia i el calamar nets i tallats a trossos. 4 minuts després, la polpa de la nyora, la melsa de la sípia, l’all trinxat i després d’un minut més la culleradeta de pebre vermell. Cobriu-ho amb el fumet i deixeu-ho coure tot 5 minuts. Ara és l’hora de posar l’arròs que el deixareu coure 10 minuts a foc fort. Passat aquest temps, reduïu una mica el foc i afegiu-hi els musclos i les cloïsses, 8 minuts més i l’arròs estarà al punt, un minut abans escampeu-hi el julivert picat per sobre.

Ingredients

    Per al fumet: 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet madur
  • 1 fulla de llorer
  • 1/2 cap de rap petit
  • 4 galeres
  • 500 g de peix de rocaPer a l’arròs: 350 g d’arròs bomba
  • 1 llamàntol de 500 g
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet madur
  • 1 gra d’ all
  • 1 nyora
  • 1 sípia bruta
  • 1 calamar
  • musclos i cloïsses
  • 1 copa de conyac
  • julivert
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç

Deixa un comentari