Publicat el 07/02/2019

Renteu les gambes i deixeu-les escórrer. Netegeu la sípia i talleu-la a trossos. Traieu les fulles exteriors i dures de les carxofes, talleu les puntes i partiu-les a quarts; seguidament poseu-les en un recipient amb aigua i el suc de llimona. Peleu i ratlleu els tomàquets i els alls.

Poseu oli en una cassola i fregiu les gambes (banda i banda). Un cop al seu punt, traieu-les de la cassola i deixeu-les refredar; després peleu-les i talleu-les a trossos una mica grossos. En el mateix oli fregiu la sípia i deixeu que agafi color, incorporeu els alls i el tomàquet que teniu reservat, rectifiqueu de sal i escampeu pel damunt mitja culleradeta de pebre vermell; remeneu i deixeu-ho coure a foc suau. Quan el tomàquet estigui al punt incorporeu l’aigua (millor calenta), i quan comenci a bullir poseu les carxofes (que ja tindreu escorregudes), els pèsols i el safrà. Deixeu-ho coure uns 5 minuts, aleshores incorporeu-hi l’arròs i les gambes, remeneu-ho bé, a fi que els ingredients es barregin, rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure amb la cassola destapada i a foc mig, durant uns 18 minuts.

A meitat de cocció, si fos necessari, es pot afegir una mica més d’aigua calenta, ja que ha de quedar sucós.

Ingredients

  • 250 g de gambes
  • 1 sípia (250 g)
  • 250 g de pèsols desgranats
  • 4 carxofes
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 grans d’all
  • 200 g d’arròs
  • oli d’oliva
  • uns brins de safrà
  • 1 llimona
  • 1 litre i ¼ d’aigua
  • sal i pebre vermell

Deixa un comentari