Publicat el 19/12/2018

Per cuina un bon ànec a la taronja primer talleu l’ànec, netegeu-lo bé de les restes de plomes, renteu-lo, deixeu-lo escórrer i després salpebreu-lo. Talleu les cebes a la juliana. Poseu un raig d’oli d’oliva en una cassola de fang i quan estigui calent aneu posant els trossos d’ànec. Quan l’ànec estigui daurat per ambdós costats, retireu l’excés de greix i afegiu a la cassola la ceba i la cabeça d’alls sencera; deixeu-ho coure molt lentament amb la cassola tapada. Quan la ceba estigui una mica transparent, regueu-ho amb el vi i deixeu que es redueixi.

Mentrestant, poseu el suc de les taronges en un bol, afegiu la mantega, el sucre, la copa de Grand Marnier i barregeu-ho tot molt bé.

Quan l’ànec ja estigui gairebé cuit, traieu-lo de la cassola i reserveu-lo. A la mateixa cassola incorporeu la barreja de suc de taronja i deixeu que es redueixi una mica. Aleshores torneu a posar els talls d’ànec a la cassola i deixeu-ho a foc baix, que faci xup-xup, remenant de tant en tant i amb la cassola tapada, fins que quedi al punt.

* L’ànec necessita d’hora i mitja a dues hores per coure’s bé, i ha de ser ben cuit per ser bo.

Ingredients

  • Un ànec d’uns 2 kg
  • Dues cebes grans
  • 1 cabeça d’alls
  • Un vaset de vi ranci
  • Sal, pebre molt al moment
  • Oli d’oliva
  • El suc de 4 o 5 taronges
  • 1 cullerada de mantega
  • 1 culleradeta de farina
  • 1 culleradeta de sucre
  • 1 copa de licor Grand Marnier

Deixa un comentari