Publicat el 22/02/2006

Per fer una amanida de carxofes marinades amb anxoves i formatge hem de despullar el cor de les carxofes aprofitant part de la tija, per a aquest procediment us aconsello que utilitzeu guants o, si no teniu molleu-vos  lleugerament les mans amb suc de llimona, ja que el suc de la carxofa s’oxida i us les pot tintar.

Seguidamente, les tallem a làmines molt fines i les deixem macerar durant 20 minuts a la barreja del marinat.

Per muntar l’amanida col·loquem a la base del plat la barreja d’enciams prèviament rentada, escorreguda i amanida amb el marinat de carxofes, col·loquem les làmines de carxofa, els filets d’anxova i el formatge, prèviament arrebossat amb els elements decoratius (cebollí, rosella i pebre rosa) .

Si volem donar un toc dolç a la vinagreta, podem afegir unes gotes de vinagre de mòdena.

Ingredients

  • 240 g de mezcla de lechugas
  • 4 alcachofas
  • 120 g de queso feta cortado en pequeños cubos
  • 12 filetes de anchoaPara el marinado y vinagreta:
  • Zumo de 2 limones
  • 20 g azúcar
  • 20 cl aceite oliva virgen
  • Sal, pimienta blancaPara decorar (opcional):
  • Cebollino picado
  • Semillas de amapola
  • Cáscara de pimienta rosa.

Deixa un comentari