Publicat el 29/06/2015

Poseu els nabius en un cassó, cobriu-los amb el suc de nabiu i deixeu-los en remull unes 3 hores. Passat aquest temps, poseu el cassó al foc, afegiu-hi la ratlladura i el suc de llimona i deixeu-ho coure uns 10 minuts a foc suau. Passat aquest temps, retireu-los del foc i deixeu-los refredar.
En una olla poseu tres tasses d’aigua lleugerament salada. Quan comenci a bullir, tireu-hi l’arròs i deixeu-lo coure uns quinze minuts. Escorreu-lo i deixeu-lo refredar.
Torreu lleugerament el pinyons en una paella sense gens de greix i reserveu-los. Talleu la branca d’api a rodanxes. Renteu les fulles de lollo, assequeu-les bé i talleu-les a trossos petits. En una safata gran barregeu l’arròs, l’api i els pinyons i les fulles de lollo.
Escorreu els nabius. Barregeu tres cullerades del suc de coure els nabius amb la maionesa, una mica de pebre i sal, i repartiu la salsa per sobre dels ingredients anteriors. Escampeu els nabius pel damunt i ja ho podreu servir.

Ingredients

  • ¾ de tassa d’arròs de gra llarg 
  • 75 g de nabius secs
  • 1 cullerada de pinyons
  • 1 branca d’api
  • Fulles de lollo verd (enciam)
  • El suc i la ratlladura de 1/2 llimona
  • 4 cullerades de maionesa
  • 1 tassa de suc de nabius
  • Sal i pebre

Deixa un comentari