Publicat el 03/11/2004

Untar les albergínies amb les mans mullades d’oli, després rostiu-les al forn prèviament escalfat (amunt i avall) a una temperatura de 180° més o menys uns 20 minuts, depèn de la mida; procurar no coure-les massa per tal de mantenir la forma.
Mentrestant, pela la ceba i ratlleu, pelar els tomàquets i triturar-los, pelar el gra d’all i picar-ho. Rentar els xampinyons i tallar-los a làmines.
En una paella amb oli sofregir la ceba, quan comenci a agafar color incorporar l’all i un minut després afegir els xampinyons, remoure i deixar coure fins que hagin perdut tota l’aigua, en aquest moment afegiu-hi el tomàquet, després salpebrar, escampar d’orenga, baixar el foc i deixar coure.
Quan les albergínies hagin refredat una mica, tallar longitudinalment i amb l’ajuda d’una cullereta anar-les buidant, procurant no deformar massa.
Picar la polpa de les albergínies i afegir-la al sofregit juntament amb la tonyina i coure tot junt uns 5 minuts.
Omplir les albergínies amb el sofregit, escampar-hi el formatge ratllat i gratinar al forn en el moment de servir.

Ingredients

  • 4 albergínies
  • 1 llauna de tonyina gran
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 ceba
  • 1 gra d'all
  • 250 g de xampinyons
  • orenga
  • Formatge ratllat
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

Deixa un comentari