Publicat el 28/05/2014

Professionals de Pneumologia i Medicina Preventiva de l’Hospital Germans Trias celebraran aquest dijous, 29 de maig, el Dia Mundial sense Tabac, que oficialment té lloc dissabte 31. Ho faran duent a terme unes proves anomenades cooximetries als ciutadans que ho desitgin i que s’acostin al vestíbul principal entre les 9 i les 13 h.
Les cooximetries serveixen per conèixer la fracció exhalada de monòxid de carboni (CO), una substància tòxica generada davant la combustió de l’aire i que no desprèn cap olor. Aquesta substància sol ser present a l’ambient, a causa dels automòbils per exemple, però ho és en quantitats més elevades en els fumadors i en els fumadors passius. També, és la responsable de les morts per mala combustió d’estufes o de llars de foc en ambients no ventilats. I és tòxica perquè redueix l’oxigen de la sang i malmet les artèries.
L’objectiu és que els ciutadans que són fumadors o fumadors passius siguin conscients de la quantitat de gas tòxic que tenen a l’interior del cos, procedent del fum de la cigarreta.

Deixa un comentari