Publicat el 02/05/2014

El passat 30 d’abril, dins del marc de la Jornada Universitària de Gastronomia (JUG), ha tingut lloc la XXVIII edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, esdeveniment que reconeix i premia al Millor Cuiner Jove de Catalunya i que organitza l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL) des de l’any 1980. 
Al concurs, han participat més de 80 joves cuiners provinents d´escoles de Catalunya. D´aquests, 10 han estat finalistes que opten al premi de Millor Cuiner Jove de Catalunya.
Com cada any, el concurs versa sobre una temàtica específica i es convida a un xef reconegut; aquest any el vinagre ha sigut l´ingredient estrella dels plats, amb el què els alumnes han presentat les propostes gastronòmiques.


El xef convidat ha estat Paco Pérez, cap de cuina del “Restaurant Miramar” de Llançà (2 estrelles Michelin), i responsable dels restaurants “Enoteca” de Barcelona (2 estrelles Michelin) i “5 by Paco Pérez” a Berlín.
Paco Pérez, a més de presidir el jurat del concurs, ha dut a terme una demosdtració dins de la jornada gastronòmica, i ens ha ofert una presentació de la seva cuina i unes paraules molt vocacionals i inspiradores pels alumnes assistents.
El jurat d’enguany ha estat: Paco Pérez (President del Jurat), Ramon Serra (President del Consell de Direcció de l’EUHT StPOL, Joan Ras (President de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia), Lluís Tusell (Director de la revista gastronòmica digital “7canibales.com”, Josep Vilella (Gastrònom i membre del grup “5 a taula” de La Vanguardia), Joaquim Majó (Representant de l’Universitat de Girona) i Albert Roca (Director comercial i administrador de Vinagres FORVM del celler AVGVSTVS-FORVM).
Els premis han estat repartits de la següent manerahan estat repartits de la següent manera:
Premi absolut: Josep Muñoz, de l’escola Joviat amb el plat “Pera al vi-nagre”. Muñoz també ha estat qui s’ha endut el Premi a la destressa i millor tècnica d’elaboració.
Premi a la imaginació i creativiat: Macià Bagur, de l’EUHT StPOL amb el postre
“La dolça maduixera chardonnay”.
Premi a la millor presentació: Xavi Romero, de l’IES Cavall Bernat (Terrassa), amb el plat “Ceviche de llobarro”, entregat per Montserrat Garrido, alcaldessa de Sant Pol de Mar.
Premi a la millor aplicació del vinagre: Lee Dong Hyeok, de l’EUHT StPOL amb el plat
“Gambas con algas y verduras encurtidas”.
Un any més s´ha celebrat aquest esdeveniment on es reconeix el talent de les joves promeses a la cuina.

Deixa un comentari

Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
Servei de neteja Pere i Angel
GERMANS HOMS 10-18-2