Publicat el 20/02/2014

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra van detenir dos homes de 23 i 26 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, en relació a la seva participació en els disturbis que van tenir lloc durant la manifestació no comunicada del dimecres 19 de febrer.
Els detinguts haurien participat en el llançament d’objectes contundents als efectius policials i en danys als vehicles policials. També se’ls relaciona amb destroces en establiments, la crema  urbà.
La manifestació no comunicada es va convocar a les 20.30 hores arran del desallotjament que va esdevenir durant el matí per ordre judicial de la casa ocupada La Carboneria.
La manifestació va congregar al voltant de 700 persones que es van manifestar des de la plaça Universitat fins al carrer Floridablanca amb el carrer Compte d’Urgell on es troba La Carboneria. En el transcurs del recorregut van tenir lloc una sèrie d’actes vandàlics i d’agressions per part de diversos manifestants que s’emparaven en la massa per actuar de manera violenta.
L’agressivitat d’un petit grup de persones va fer que els agents utilitzessin, en una ocasió, el canó de so per tal de dispersar-los. I és que els violents van causar danys a dotze entitats bancàries i altres establiments, van sabotejar mobiliari urbà, van cremar diversos contenidors d’escombraries i van llançar objectes contra furgonetes policials.
La investigació policial continua oberta i no es descarten noves detencions durant els propers dies

Deixa un comentari