Publicat el 13/02/2018

Entre tots hem de treballar perquè la salut mental no sigui una assignatura pendent

Obertament, associació catalana de lluita contra l’estigma en salut mental, posa en marxa una campanya de sensibilització ciutadana #Parlaobertament que estarà activa a partir del 15 de febrer i fins a final de març del 2018.

Obertament posa en marxa aquesta campanya de sensibilització amb el clam “Quan no sàpigues de què parlar, parla” i sota el nom de campanya ‘Parla Obertament’, per encoratjar a què se’n parli de salut mental, indicant que per superar els tabús i els prejudicis només cal una cosa tan fàcil com començar a parlar.
L’estigma i la discriminació són les principals barreres amb què es troben les persones amb trastorn mental per a la seva recuperació, el benestar i, en definitiva, per tenir una vida plena i normalitzada.

Un de cada cinc adolescents passarà per un trastorn de salut mental. L’ansietat, la depressió o l’anorèxia són exemples molt més comuns del que creiem. L’Organització Mundial de la Salut ens alerta de l’increment d’aquesta realitat entre els menors de 18 anys. La problemàtica existeix i ara mateix l’única estratègia dels joves que estan passant per aquesta situació és l’ocultació, que no fa més que agreujar el problema. L’estigma és la principal causa per la qual arriben tard o no arriben als serveis mèdics.

Per això, des d’Obertament treballen per crear un canvi positiu en les actituds de la població i per donar protagonisme a les persones afectades.
Quan no sàpigues de què parlar, PARLA… entra ara a: www. parlaobertament.org i descobreix com fer-ho
Participa al sorteig del #SofaObertament!

 

Deixa un comentari