Publicat el 16/04/2014

La Fundació Mútua General de Catalunya, juntament amb la escola La Presentació de la Mare de Deu de Vilassar de Mar, regalarà 1.000 origamis a persones del poble, afectades per  malalties neurodegeneratives, com a culminació de l´acció solidària “1 origami 1 euro”, el desembre passat, segons la qual per cada origami rebut la Fundació va donar un euro en benefici de La Marató de TV3. Es van  recollir 49.869 origamis, que es van transformar en una donació de 49.869 € destinats a la investigació de les malalties neurodegeneratives.
L´acte de lliurament tindrà lloc el 23 d´abril, a les 11:30 h, a la Residència Casa Pairal de Vilassar de Mar (C/Rosari, 59) com a símbol del desig de salut i recuperació per a les persones afectades per les malalties neurodegeneratives. La portarà a terme una representació d´alumnes de l´ escola La Presentació de la Mare de Deu. L´escola va participar amb 2.432 origamis al projecte solidari “1 origami 1 euro”.


Història mil·lenària
Existeix una antiga llegenda japonesa, “Senbazuru”, que diu que a qualsevol persona que faci 1.000 grues de paper li serà concedit un desig. Les mil grues d’origami (papiroflexia en japonès) es van convertir en un símbol de la pau a causa de la història de Sadako Sasaki (1943-1955), una nena japonesa que va desitjar curar-se de la seva malaltia produïda per la radiació de la bomba atòmica que va caure damunt Hiroshima. Recollint l´esperit d´aquesta història, va néixer la iniciativa “1 origami 1 euro”, que es va posar en marxa el 2013 i va consistir en que per cada origami que rebés la Fundació Mútua General de Catalunya, aquesta donaria 1 euro en benefici de La Marató de TV3.  Aquesta iniciativa tindrà continuïtat el 2014. (
www.1origami1euro.org)

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Meslloc
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon