Publicat el 13/06/2014

La novena edició del festival Poesia i + s’obre amb l´extraordinària força de la poesia i la música de Paco Ibáñez. Un recital amb una de les veus més emblemàtiques de la cançó i que ha contribuït a donar a conèixer l´obra de poetes com Rafael Alberti, Gabriel Celaya, José Agustín Goytisolo i Antonio Machado, entre molts d´altres.
La seva veu és un torrent de passió i revolta que ha sabut portar com ningú al terreny musical tant poetes clàssics com contemporanis. Les seves cançons formen un conjunt coherent i contundent i són un testimoni del compromís amb la llibertat al servei de l´emancipació individual i social, en paraules de Vázquez Montalbán.
En aquesta ocasió, Paco Ibáñez combinarà el seu repertori clàssic amb el seu darrer disc, centrat en els poetes llatinoamericans que més l´han marcat, en un periple d´amor i de lluita pel Xile de Neruda, el Perú de César Vallejo i la Nicaragua de Rubén Darío, entre d´altres.
Dia: dijous 3 de juliol
Hora: les 21 hores
Lloc: Esplanada Can Muntanyà

El festival posa l’accent en la programació musical i aspira a consolidar-se com el festival d’estiu del Maresme, obert a tota mena de públics i amb una programació que busca presentar en un espai íntim i singular propostes molt diverses que tenen en comú la poesia i l’esperit d’investigació que sempre va caracteritzar el poeta Josep Palau i Fabre, impulsor del festival.
L’acte central del festival és la Nit dels Poetes, que com cada any presenta tres veus destacades de la poesia catalana actual. Enguany tindrà lloc el dissabte 12 de juliol, amb la participació de Susanna Rafart, Mireia Calafell i Carles Hac Mor, i tot seguit hi haurà l’actuació de Toti Soler, que repassarà un dels seus discos més inoblidables i homenatjarà Joan Vergés (1928-2014).
D’entre les propostes musicals, destaquen a més del concert de Paco Ibáñez, els d’Adrià Puntí i Albert Pla, que oferiran cadascú un concert especial en solitari. També cal destacar els concerts de Hidrogenesse i Esperit! amb Za!, que obren encara més l’espectre sonor del festival. En aquest sentit també destaquen la proposta poètica de Jansky, que relaciona poesia i electrònica, i la d’Andreu Subirats, que és considerat un dels millors recitadors catalans.
Abonament (a la venda fins a l´1 de juliol): 35 eur
Servei de bar els dies 3, 4, 5, 11, 12 i 13 de juliol de 20 a 1 h
Lloc: Esplanada Can Muntanyà
Ho organitza:  FUNDACIÓ PALAU
Carrer Riera, 54  – Caldes d’Estrac  – T. +34 937 913 593
fundaciopalau@fundaciopalau.cat
ACCÉS RODAT:
Carretera N-II; autopista C-32 (sortida 108)
TREN:
Línia C-1 de RENFE
http://www.poesiaimes.cat/comprar-entrades
També podeu adquirir les entrades a la recepció de la Fundació Palau. (De dimarts a diumenge: d’11 a 20h)

Deixa un comentari