Publicat el 26/05/2014

Els ajuntaments de Barcelona i Mataró han arribat a un acord perquè el festival aeri més antic i important de l’Estat espanyol, la Festa al Cel, tingui continuïtat el diumenge 28 de setembre d’aquest any al front litoral de la capital del Maresme. Les exhibicions de vol acrobàtic tindran lloc entre les 10 i les 14 h  i es podran veure des de totes les platges mataronines.
El festival, que era un dels actes finals de les Festes de la Mercè de Barcelona, es va cancel•lar l’any passat poc abans de l’esdeveniment per les dificultats de compatibilitzar-lo amb les condicions operatives del trànsit aeri de l’aeroport de Barcelona.
En el seu nou format a la capital del Maresme, la Festa al Cel es traslladarà des de les platges de la Mar Bella i de la Nova Mar Bella de Barcelona a la platja més gran de Mataró, la del Varador.
Els alcaldes dels dos municipis, Xavier Trias i Joan Mora, van explicar en roda de premsa al Saló de la Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona que el trasllat de la Festa al Cel s’emmarca en el conveni de col•laboració en matèria de promoció econòmica que van signar al juny de 2012.
L’Ajuntament de Mataró està interessat en acollir aquest festival amb l’objectiu de promocionar la ciutat i que la visita d’aficionats i espectadors repercuteixi econòmicament en el sector de la restauració, el comerç i els allotjaments locals. Per aquest motiu, el festival s’emmarcarà en una programació d’activitats que s’allargaran tot el darrer cap de setmana de setembre.


Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona, posarà a l’abast del consistori mataroní la seva experiència i expertesa organitzativa en la celebració de l’esdeveniment, que s’ha dut a terme des de fa 21 anys en el marc de les Festes de la Mercè.
La Festa al Cel és un festival aeri que requereix una gran coordinació entre molts estaments i institucions, un gran coneixement tècnic, i un respecte absolut per la seguretat de l’esdeveniment. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Mataró, segons asseguren, no només treballa en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i amb l’Aero Club Barcelona Sabadell, que coordina els equips d’avions participants en l’espectacle, sinó que fa setmanes que va iniciar els contactes amb les  diferents institucions que vetllen per la celebració de l’esdeveniment en les òptimes condicions de seguretat. En aquest sentit, hi estan implicats AENA (Navegación i Aeropuertos), ADIF, RENFE, etc.
Foto: Ajuntament de Barcelona.

Deixa un comentari

Servei de neteja Pere i Angel
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
Meslloc