Publicat el 08/01/2014

Mataró inicia a partir d’avui un projecte de ciutat de format innovador, no comparable amb cap altra iniciativa que s’hagi dut a terme en el camp dels valors a Catalunya. Aquest projecte involucrarà durant dotze mesos el conjunt de la ciutadania i totes les entitats de Mataró per treballar cada mes un valor diferent.
El projecte -Mataró, ciutat de valors- (www.matarovalors.cat) l’han presentat l’Alcalde de Mataró, Joan Mora; el primer Tinent d´Alcalde i Regidor de Cultura; Participació, Ciutadania i Convivència; i Relacions Institucionals, Joaquim Fernàndez; el president de l’Associació Cultural Valors, Joan Salicrú; i els portaveus dels grups municipals socialista, Montse López; popular, José Manuel López; d’Iniciativa, Esteve Martínez; i de la CUP, Xavier Safont-Tria.


Aquesta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Mataró i l’Associació Cultural
Valors, amb el suport de la Diputació de Barcelona, es defineix com un projecte de ciutat per tal que les més de sis-centes entitats que té la capital del Maresme comparteixin enguany un objectiu comú: la reflexió i el treball a l’entorn dels valors.
En roda de premsa, l’alcalde de Mataró, Joan Mora, ha destacat que “es tracta d’un projecte pioner, sense complexos i molt poc polític” i ha assegurat que “ l’èxit d’aquest projecte s’esdevindrà quan les entitats facin un debat profund i sincer entorn dels valors”. Per la seva banda, el president de l’Associació Cultural Valors, Joan Salicrú, ha afirmat que s’han escollit dotze valors “exigents, que busquen fugir de plantejaments naïf”.
Dotze mesos d’activitats entorn dels valors
Així, durant el 2014 la ciutat treballarà valors com el compromís, l’alteritat, l’esforç, la justícia, la sostenibilitat, el civisme, la cooperació, l’acollida, la identitat, l’experiència, la iniciativa i la il·lusió. Les entitats de la ciutat que ho desitgin es poden adherir a un manifest de la campanya i organitzar els actes que vulguin en relació al valor de cada mes.
 
-Mataró, ciutat de valors-es presentarà el divendres 24 de gener a les 7 de la tarda al Teatre Monumental de Mataró en un acte presentat per la periodista Sílvia Cóppulo on seran presents la majoria de personatges actuals que participen al projecte. Són mataronins que s’han destacat per aquests valors, com l’actor Jordi Bosch, la medallista de waterpolo Marta Bach, el cantant Peret, l’escriptora Care Santos o l’àvia Remei.
La coordinació de les activitats i la comunicació del projecte van a càrrec de l’Associació Cultural Valors, que edita la revista Valors des de 2004 i produeix Valors a l’alça, un programa de ràdio a La Xarxa de Comunicació Local.

Deixa un comentari

Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
Servei de neteja Pere i Angel
GERMANS HOMS 10-18-2