Publicat el 10/02/2014

Unió de Pagesos i la Cooperativa Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, Apicultors Gironins i l’Associació Catalana d’Apicultors denuncien manca de celeritat per part del departament d’Agricultura manca de celeritat per part d’Agricultura en la lluita contra la ‘Vespa velutina’. A més, aquestes organitzacions també demanen al Departament més rigor per combatre els efectes de l’abellerol, un ocell protegit per normativa europea que provoca greus danys a l’apicultura.


El sindicat i les associacions d’apicultors han enviat una carta al director general d’Agricultura i Ramaderia per expressar-li el seu malestar arran de l’exposició que va fer el Departament respecte a aquests problemes en la darrera Taula Sectorial de la Mel, que va tenir lloc la setmana passada, ja que el plantejament d’Agricultura no va donar la resposta adequada a les expectatives del sector.


En el cas de la Vespa velutina, Unió de Pagesos i les associacions d’apicultors consideren que tenint en compte que a Catalunya s’han detectat dos nius, això implica que hi ha un nombre indeterminat de femelles fundadores i que a partir del mes de març fabricaran nous nius, motiu pel qual és necessari localitzar abans la presència d’aquestes femelles per detectar la presència dels nous nius. Per això, reclamen a Agricultura que actuï durant el mes de març.
Per al sindicat i les associacions d’apicultors encara és possible retardar la presència massiva de la vespa per als propers anys i, per tant, l’administració ha de promoure totes les mesures possibles per mitigar-ne i reduir-ne els danys.
D’altra banda, Unió de Pagesos i les associacions d’apicultors també demanen més rigor a l’hora de portar a terme les proves pilot per trobar possibles mesures per compatibilitzar la presència de l’abellerol amb l’activitat apícola.

Deixa un comentari