Publicat el 30/04/2018

Les obres es van instal·lar originalment en un institut antituberculós i es van traslladar en una escola bressol privada on van passar desapercebudes

Un conjunt de set ceràmiques que es consideraven desaparegudes de l’artista noucentista Josep Aragay (Barcelona, 1889 – Breda, 1973) han estat localitzades en un equipament municipal de l’Ajuntament de Barcelona.
Les obres daten de l’any 1931 quan Aragay va rebre un encàrrec de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis per decorar la secció infantil de l’Institut Antituberculós i Dispensaris Blancs. Anys després les obres es van traslladar en una escola bressol llavors situada a l’edifici Pere Calafell, al districte de Sant Martí, i en aquest moment se’ls va perdre el rastre.
En adquirir l’edifici, ara fa gairebé dos anys, l’Ajuntament va localitzar les ceràmiques. Es tracta de rajoles decorades amb motius infantils amb un estil més “marcadament clàssic” i “noucentista”. El conjunt mural es mantindrà a l’edifici municipal tot i que es preveu que s’organitzi una exposició conjunta amb el Museu Josep Aragay de Breda (La Selva).

ACN Barcelona
Pla curt d’una de les ceràmiques de Josep Aragay que s’han localitzat a l’edifici municipal Pere Calafell aquest dilluns 30 d’abril de 2018.

Deixa un comentari