Publicat el 12/06/2014

L’Obra Social “la Caixa” impulsa el seu compromís amb la Gent Gran de Mataró amb la signatura del conveni de col·laboració amb l’Ajuntament del municipi per impulsar i promoure els diferents projectes d´envelliment actiu i saludable. 
La regidora delegada de Família, Benestar Social, Salut i Consum de l’Ajuntament de Mataró, Olga Ortiz, la presidenta de l’Associació Casal de gent gran del Parc de Mataró, M. Carme Iglesias i el director de Banca d’Institucions de CaixaBank , Miquel Abril, han signat el conveni de col·laboració, que inclou organitzar la programació del projecte de l´Obra Social “la Caixa” a Mataró.


La nova generació de persones grans
L’objectiu del nou programa és fomentar la participació activa de les persones grans i fer-les presents en la nostra societat, adaptant-se a la vegada a les seves necessitats actuals. Es cerca fomentar uns hàbits més saludables i contribuir a mantenir-se actiu, tant físicament com mentalment, i oblidar-se així dels mites de l’edat.


Projectes de Formació en Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC):

Aproximació a les Noves Tecnologies: Taller adreçat a aquelles persones que no han tingut l’oportunitat d’apropar-se a la informàtica
Creació de Projectes digitals I: Taller que pretén fomentar l’aprenentatge de les tecnologies mitjançant l’elaboració d’un projecte.
Creació de Projectes digitals II. En aquest segon nivell s’aprèn a utilitzar eines de presentació de projectes en format digital.
Xarxes Socials: Els participants s’introdueixen en l’ús de les xarxes socials alhora que els ajuda a comprendre  per què serveixen i decidir com les poden aplicar a la seva vida quotidiana .
La Xarxa, en el nostre dia a dia: L’objectiu d’aquest taller és adquirir coneixements en l’ús i comprensió de les eines i aplicacions digitals més representatives.


Projectes de Participació Social i Voluntariat:
Grans lectors:
Participació en tertúlies entorn la lectura d’un llibre     escollit  especialment per la seva temàtica i dinamitzat per voluntaris.
Acció local: Desenvolupar un projecte de voluntariat amb les entitats i agents del territori en funció de les necessitats específiques de cada zona. Per exemple, CiberCaixa Solidària amb col·lectius en risc d’exclusió social. En l’àmbit d’aquests projectes es contempla una formació genèrica en Habilitats socials i promoció de la participació i voluntariat.
Activitats Intergeneracionals: L’objectiu d’aquestes activitats és promoure les relacions intergeneracionals per apropar les persones de diferents grups d’edat amb l’ànim d’enriquir els vincles i el coneixement mutu, utilitzant les TIC com a eina per a la interacció.


Tallers de Promoció de la Salut i Benestar:
Despertar amb un somriure:
Contribuir al benestar i la salut, amb l’objectiu de donar resposta a les preocupacions que sovint sorgeixen entre les persones grans pel fet de no dormir bé, i amb la voluntat d’informar-les per tenir més coneixement  entorn el son i les seves alteracions i oferint estratègies que els ajudin a aconseguir un descans nocturn reparador.
Actíva’t: Dóna a conèixer com funciona el nostre cos, especialment el cervell, i quins són els efectes de l’envelliment posant a l’abast eines per detectar la diferència entre envelliment i malaltia, a més a més,  ajuda a entendre la importància de dur una vida activa per a gaudir d’un millor benestar en aquesta etapa de la vida.
ActivaLaMent: Una plataforma virtual que té com a objectiu  estimular les capacitats cognitives per a mantenir la ment activa i incrementar l’autonomia personal.
Menys dolor, més vida: Promoure el benestar i la millora de la qualitat de vida de les persones grans afectades pel dolor, i de les persones grans no afectades, però que desitgin tenir eines per prevenir-ho..  
Ara també: Facilitar la divulgació dels elements bàsics de l’envelliment actiu a partir de l’experiència vital de les persones i acompanyar-les en el seu procés d’adaptació a l’envelliment aprofundint en temes com la salut i aspectes psicosocials i emocionals, les relacions personals i socials, la soledat i l’autonomia.


Un ampli programa per a la gent gran a Catalunya
L´Obra Social “la Caixa” desenvolupa el seu Programa de Gent Gran a 212 centres de gent gran propis i en conveni amb les diferents administracions públiques. L´any 2013 van participar 195.093 persones grans en les 5.632 activitats programades, destinades a fomentar un envelliment actiu.
Pel que fa als EspaiCaixa, n´hi han més 200 equipaments informàtics als centres de gent gran de Catalunya, on s´hi imparteix formació en noves tecnologies i també es realitzen diferents accions de voluntariat de gent gran, com ara, activitats intergeneracionals i aules obertes.  

Fotografia: (d’esquerra a dreta):
– Miquel Abril, director de Banca d’Institucions de CaixaBank
– Olga Ortiz, regidora delegada de Família, Benestar Social, Salut i Consum de l’Ajuntament de Mataró
– M. Carme Iglesias, presidenta de l’Associació Casal de gent gran del Parc de Mataró

Deixa un comentari

Meslloc
Servei de neteja Pere i Angel
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon