Publicat el 23/06/2014

Els alumnes osonencs han aconseguit imposar-se als penedesencs en una eliminatòria molt disputada, en què uns i altres han exhibit un alt nivell de català. Tots ells s’han sotmès a una desena de proves, en què han hagut de lletrejar paraules, resoldre embarbussaments, identificar barbarismes i relacionar paraules amb la seves definicions.
Representant l’Institut de Vic han concursat Martí Mitjavila, Ferran Mirabent i Jonathan Sánchez, mentre que Elisa Medrano, Joan Mata i Blanca Romero ho han fet en representació del Col·legi Sant Josep de Vilafranca del Penedès. Ambdós centres han arribat a la Gran Final després d’haver obtingut la puntuació més alta en la fase eliminatòria, en la qual han concursat un total de dotze centres.
La gala ha estat conduïda per Lali Giner i Marc Lobato des del l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, amb l’assistència d’un centenar d’estudiants i professors. També ha comptat amb l’actuació musical dels Filippo Landini.


Pica Lletres’ ha estrenat enguany la versió radiofònica després de consolidar amb gran èxit el seu format original a les televisions locals.


En aquesta primera edició han participat una quarantena d’alumnes de 2n d’ESO de 12 centres de secundària d’arreu del país: Montblanc (Institut Martí l’Humà); l’Escala (Institut El Pedró); Mataró (Institut Thos i Codina); Vic (Institut de Vic); Vilafranca del Penedès (Col·legi Sant Josep); Sant Cugat del Vallès (Escola Thau); Reus (Escola Puigcerver); Torrefarrera (Institut Joan Solà); Altafulla (Institut d´Altafulla); Girona (Escola Les Alzines); Terrassa (Institut Cavall Bernat) i Granollers (Escola Cervetó).
En conjunt, el concurs ha mobilitzat gairebé 400 persones, comptant-hi professors i companys de classe.
Al llarg de la temporada, les emissores d’aquests municipis han acollit la gravació de les eliminatòries, fet que ha afavorit l’apropament d’aquests mitjans al públic adolescent.

Deixa un comentari