Publicat el 06/03/2014

Les Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella segueixen creixent i ampliant el seu àmbit d’influència. Una cinquantena de restaurants de vint-i-set municipis del Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès ofereixen durant tot el mes de març les seves propostes culinàries  harmonitzades amb vins de la DO Alella.
Tot i la dura situació del panorama econòmic actual, aquestes Jornades organitzades pel Consorci DO Alella es consoliden amb la participació de 54 restaurants i, una vegada més, aconsegueixen expandir-se més enllà del territori de la Denominació d’Origen.
Per primera vegada hi participen restaurants dels municipis d’Arenys de Mar, Caldes de Montbui, Sant Celoni, Santa Eulàlia de Ronçana i Tagamanent, que se sumen a la incorporació de les dues capitals de comarca, Mataró i Granollers, que ja hi van participar l’any passat i que hi repeteixen, juntament amb Montmeló, Arenys de Mar i Pineda de Mar, a més d’un restaurant de la ciutat de Barcelona.
Amb la incorporació d’un restaurant d’Argentona, s’amplia encara més la presència de les Jornades al territori de la Denominació d’Origen, arribant a 15 dels 18 municipis de la DO Alella, que són tots els que s’han mostrat interessats a participar i que a més disposen d’una oferta de restauració adequada als requisits de qualitat marcats per l’organització.
L’objectiu de les Jornades és múltiple. Per una banda es treballa per generar sentiment de pertinença del ciutadà dels municipis que integren la DO Alella envers la seva denominació d’origen i, per l’altra, l’esdeveniment contribueix a que els restaurants de la zona nodreixin les seves cartes de vins del territori. A més, tot plegat dinamitza l’economia local, una qüestió vital, especialment en temps de crisi.
Un cop més, els protagonistes seran els vins de la DO Alella, tot i que a més hi trobarem vins i caves de gran qualitat que també s’elaboren als cellers del territori DO.
Els preus dels menús oscil·len entre els 20 i els 40 euros i els vins se serveixen a copes, de manera que els comensals tindran l’oportunitat de degustar més varietats de vins amb els menús suggerits.
Els municipis DO Alella participants són: Alella, Argentona, Cabrils, Martorelles, El Masnou, Montgat, Montornès del Vallès, Premià de Mar, La Roca del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt.
Els municipis de l’entorn de la DO Alella participants són: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Barcelona, Caldes de Montbui, Canet de Mar, Granollers, Mataró, Montmeló, Pineda de Mar, Sant Celoni, Santa Eulàlia de Ronçana i Tagamanent

Deixa un comentari