Publicat el 26/12/2013

El passat mes de maig, l’entitat ASOA, que pertany a la CIPAC (Comissió Interlocutora de Protectores d’Animals de Catalunya), va denunciar davant l’Ajuntament de Badalona les instal·lacions il·legals on es mantenen 400 gossos utilitzats per la caça. Aquesta gossera no disposa de cap llicència, està localitzada en uns terrenys on urbanísticament no estaria permès, ha estat utilitzant l’aigua del CCAAC
Centre Comarcal d´Atenció als Animals de Companyia, han abocat tots els residus directament a la muntanya, etc… I això amb la permissivitat del consistori.


 La Generalitat de Catalunya ha denegat a la Societat de Caçadors Can Mayot Amigos del Perro, la inscripció al Registre del Nuclis Zoològics per manca de documentació.
L’Ajuntament no ha donat cap resposta a les entitats protectores relacionades, per això s’ha posat la queixa en coneixement del Síndic de Greuges. L’únic comentari del Consistori badaloní ha estat per part del Regidor de Seguretat de Badalona, Sr. Miquel Jurado, a la televisió de Badalona:
“desde el ayuntamiento estamos trabajando para darle los permisos que nos han pedido, y hemos llegado a un acuerdo con el Consell Comarcal para que les den el agua”.
Els Agents Rurals han realitzat tres inspeccions al recinte en què s’han constatat tot un seguit de mancances importants pel que fa a les condicions higiènico-sanitàries, de manteniment, brutícia i manca de documentació dels animal, com ara la identificació i el cens.
Els Serveis Territorials del DAAM (Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural) han obert expedient sancionador a la Societat de Caçadors, en el qual CIPAC i IurisAnimal Asociación de Abogados para la Defensa Animal compareixen com a part denunciant.
CIPAC (FAADA – ASOA) i IURISANIMAL Advocats, exigim el desmantellament urgent de les barraques,  la reubicació dels animals a instal·lacions adequades i legals i que l’ajuntament requereixi als propietaris/posseïdors la identificació dels animals que no ho estiguin, per evitar possibles abandonaments.

Deixa un comentari