Publicat el 16/01/2014

Endesa ha renovat tot l’enllumenat exterior de la subestació elèctrica Sant Mateu, a Premià de Dalt, per un nou tipus de lluminària amb tecnologia LED. L’operació, la primera realitzada en una subestació del Maresme, pretén reduir el consum i aconseguir la màxima eficiència energètica, tant a la pròpia activitat del negoci com al conjunt de la instal·lació elèctrica.
Els treballs s’han centrat en substituir l’enllumenat exterior per instal·lar-ne un de nou tipus LED, que permetrà una il·luminació més eficaç del recinte en horari nocturn, gràcies a les fotocèl·lules que actuen automàticament, engegant o parant els llums, segons la necessitat lumínica. D’aquesta manera, se’n minimitza el seu ús, fet que repercuteix en les emissions de CO2, així com en el conjunt del consum i el manteniment de la instal·lació elèctrica. Alhora,
la nova il·luminació suposa una major seguretat al recinte, ja que garanteix una millor visualització a través de les càmeres de vídeovigilància perquè disposen d’una qualitat lumínica superior.
Els nous dispositius també redueixen la generació de residus, ja que es tracta de bombetes més eficients.
Els LED tenen una vida útil més llarga comparat amb la resta de bombetes convencionals i permeten un estalvi de recursos important. Aquests avantatges suposen una millora substancial en el manteniment dels equipaments en instal·lacions elèctriques.
Aquesta operació forma part dels plans d’inversió que Endesa té previst portar a terme en el conjunt de les subestacions de la comarca per a garantir un enllumenat òptim. La primera actuació d’aquest tipus es va portar a terme a la comarca veïna del Vallès Oriental, a Llinars del Vallès el juliol de l’any passat.


 

Deixa un comentari