Publicat el 10/04/2014

En concret, la reducció de la desocupació al Maresme ha estat de 161 persones, el que representa un 0,41%, davant el 0,59% registrat a la província i el 0,89% de mitjana catalana. La comparativa interanual és més destacada, ja que les estadístiques apunten una reducció de l´atur al Maresme del 4,92%.
En concret, la reducció en la xifra de persones desocupades al Maresme s´ha centrat en el col·lectiu masculí que ha registrat una reducció de 219 persones. En canvi, entre les dones s´han computat 58 desocupades més. Analitzant les estadístiques interanuals també es detecta un comportament diferent per sexes. Mentre l´atur masculí comarcal ha baixat d´un 7,20%, la reducció entre el col·lectiu femení ha estat del 2,60%. Segons el Report d´Atur que elabora l´Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, la taxa d´atur masculina és del 15,9%, mentre la femenina puja fins el 19,0%. La mitjana comarcal queda en el 17,3%. El total de persones inscrites com a demandants de feina al Maresme és de 39.445.
Com també expliquen des del Consell Comarcal del Maresme, la reducció de l´atur durant el mes de març ha estat una conseqüència del bon comportament dels sectors serveis, construcció i indústria. En canvi, a l´agricultura i al col·lectiu SOA (sense ocupació anterior) s´ha registrat un lleuger increment en el nombre de persones desocupades.
Pel que fa a grups d´edat, el volum més elevat de desocupació es concentra en el col•lectiu de 45 o més anys. La seva taxa d´atur arriba al 22% i és l´únic col·lectiu que registra una xifra més elevada de persones sense feina en la comparativa interanual. Augmenta la desocupació un 1,73% respecte a març de 2012, mentre la resta de grups d´edat tenen una clara davallada.
D’altra banda, durant el darrer any, l´atur ha baixat a tots els municipis del Maresme, exceptuant Alella i Arenys de Munt. En canvi, la comparativa mensual indica que la redució en la desocupació s´ha concentrat en dos terços dels 30 municipis. La xifra de persones aturades ha pujat a: Alella, Arenys de Mar, Cabrils, Calella, Dosrius, Palafolls, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Deixa un comentari

Servei de neteja Pere i Angel
GERMANS HOMS 10-18-2
Meslloc