Publicat el 04/06/2014

El programa d´actes és molt variat i compte amb ball de gegants, un concert de música renaixentista a càrrec del Conservatori de Música de Girona, i una ruta guiada fins l´únic forn de rajoleria del Montnegre, a Can Mascaró. També hi haurà un mercat i fira de productes artesans i actuacions per a totes les edats, així com sardanes i ball tradicional amb el grup Radiokuartet.
L´aplec reuneix en un espai de gran bellesa, als veïns del Montnegre, però també a persones que van haver marxar d´Hortsavinyà buscant una vida millor als pobles del litoral o de la falda del Montseny. Actualment, a l´aplec hi van veïns de tots els pobles de la rodalia com ara Pineda, Calella, Sant Pol, Tordera, Santa Susanna i Sant Celoni entre altres.
Es farà una ruta guiada pel Camí de les Costes que és el camí més antic de Pineda fins a Hortsavinyà. El punt de trobada és a Cal Capità a les 9 del matí (s´hi arriba des de Pineda per la Riera, a 5 km del nucli urbà) i és oberta a tothom.
A les 12 es farà la missa, celebrada per primer cop pel rector de Pineda, Mossèn Josep Casellas, que ha assumit la Parròquia de Sant Llop.
A l´Aplec hi haurà les colles geganteres d´Hortsavinyà, Pineda, Santa Susanna i Palafolls. Es farà jornada de portes obertes de l´Escola d´Hortsavinyà i tallers pels infants. T
ambé destaquen activitats com la presentació de la 1a cervesa elaborada al Montnegre; la Cervesa ´Rots´, i sardanes a l´esplanada de l´Hostal. Hi haurà servei de bar, venda de coques, cafè i begudes, i es farà el dinar popular a l´esplanada. També hi actuarà El Trobador de Rovellons, amb l´espectacle ´L´Auca de la matança del porc´.
L´Aplec de l´Erola està organitzat per l´Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda amb el suport de la Parròquia de Sant Llop d´Hortsavinyà, l´Ajuntament de Tordera, la Diputació de Barcelona, els veïns i l´escola, així com diversos estaments, entitats i particulars. Més informació a www.caudepineda.cat

Deixa un comentari