Publicat el 04/06/2014

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha visitat el Campus Can Ruti per conèixer de prop els projectes de present i de futur d’aquesta àrea biomèdica, especialment en l’àmbit de la recerca. Durant la visita, l’alcalde de Badalona s’ha reunit amb els representants de totes les institucions del campus i ha visitat les instal·lacions de l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol.
El director científic de l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol, doctor Manel Puig, acompanyat dels representants de totes les institucions que treballen en el campus, ha explicat a l’alcalde que aquest mes de juliol començaran les obres de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras i del Centre de Medicina Comparada i Bioimatge, que s’acabaran a finals de 2015. L’alcalde s’ha acostat als terrenys on s’estan fent les excavacions prèvies a la construcció. 
També s’han detallat els nous projectes de treball conjunt de l’Institut Germans Trias, l’Institut Carreras i l’Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer. Aquesta última institució passarà a ser un nou programa de medicina predictiva i personalitzada que es preveu que augmenti substancialment la seva activitat de recerca traslacional i que enforteixi els lligams entre els instituts de recerca bàsica i l’hospital.
A l’acte amb l’alcalde de Badalona també hi ha estat presente, entre d’altres: Clara Pujol, directora de l’Institut Català d’Oncologia a Badalona; Jordi Casabona, director del Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya; Manuel Perucho, director de l’Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer; Bonaventura Clotet, director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i president de la Fundació Lluita contra la Sida; Evarist Feliu, president del comitè executiu de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras; i Oriol Estrada, director de centre de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.
L’alcalde ha destacat que a Badalona i concretament a Can Ruti hi ha un campus d’investigació de primer nivell i que “per als propis badalonins el coneixement d’aquesta realitat és una assignatura pendent”. D’acord amb aquesta idea, l’alcalde s’ha mostrat disposat a que l’Ajuntament col·labori en diferents accions que es volen portar a terme des del Campus Can Ruti per difondre seva tasca.

Deixa un comentari

Meslloc
Servei de neteja Pere i Angel
GERMANS HOMS 10-18-2