Publicat el 01/06/2012

L’Ajuntament ja té sobre la taula un primer esbós de com serà la nova biblioteca, l’arxiu municipal i els entorns de l’antiga fàbrica de pintures.
La Junta de Govern va adjudicar el 24 de maig a l’equip d’arquitectes format per Marc Cuixart i Rafael Perera la redacció del projecte del nou equipament cultural i els espais lliures que l’envolten. La seva proposta —presentada sota el títol de Serena entre verds— va ser la més valorada entre els deu treballs que es van presentar a la convocatòria, per la qualitat arquitectònica, la reordenació urbanística de l’entorn, l’adequació al programa funcional i la implementació de mesures sostenibles, entre d’altres.
La solució adoptada per l’equip adjudicatari parteix d’una reordenació de l’entorn que dóna relleu i posa en valor l’antiga fàbrica de pintures, manté al màxim els espais lliures de la parcel·la i afavoreix la integració amb l’edifici d’habitatges socials previst en aquests terrenys.
La proposta guanyadora planteja l’accés a l’equipament des d’una plaça exterior situada davant de la façana principal, guanyant espai a partir del rebaix de l’interior de la nau i l’ampliació de la planta baixa que es genera. Així s’aconsegueix una visió diàfana de la nau que es manté a la mateixa alçada però amb un doble espai interior.
A més de la plaça d’accés, es genera un pati exterior lateral, a nivell de la primera planta, aprofitant la coberta de l’ampliació de la planta baixa. Aquest espai lliure afavoreix la il·luminació de tot l’edifici.
A nivell funcional, a la planta baixa s’ubica la sala polivalent, la zona de premsa i revistes, les aules de formació, la zona infantil i l’arxiu municipal. A la primera planta, es troba la sala de lectura i estudi. Les dues plantes comparteixen un gran vestíbul que dóna llum i permet la visió interior de tot l’edifici. La sala polivalent, la zona infantil i l’arxiu disposen d’un accés independent, de manera que s´hi podrà accedir i fer-ne ús sense  necessitat de mantenir oberta la biblioteca. El cost estimat d’aquesta actuació s’apropa als 3 milions d’euros.
Quant a l’espai urbà, l’equip planteja dues fases més d’intervenció que van més enllà del projecte licitat: la reordenació de l’espai situat davant de la façana principal, al carrer de Sant Antoni, i l’ampliació de la vorera seguint el mur del Torrent de Vallbona per generar un passeig fins a l’ambulatori. Aquestes intervencions permetrien disposar de més d’una trentena de places d’aparcament a l’entorn de l’equipament.
La redacció del projecte bàsic i executiu ha estat adjudicada per un import de 172.000 euros (IVA inclòs).

Deixa un comentari

Germans Homs 1852
Meslloc
Servei de neteja Pere i Angel